Top

Vroede vrouw betekent wijze vrouw :-)

Ik ben Esther George, en sinds 2005 mag ik mijzelf vroedvrouw noemen (ik vind verloskundige niet leuk klinken, want ik “verlos” niemand, en vroede vrouw betekent wijze vrouw :-) ), ik vind het het mooiste beroep van de wereld. Ik heb al vele ouders mogen begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Ik heb prachtige, ontspannen bevallingen gezien, maar ook vrouwen die niet goed konden ontspannen en loslaten, daardoor soms in paniek raakten en de pijn te heftig vonden. De laatste jaren is de vraag voor pijnstillingsmedicatie enorm gegroeid. En ook al denk ik dat sommige vrouwen, bijvoorbeeld als de ontsluiting stagneert, dit echt nodig hebben, moet er niet te licht over deze medicatie worden gedacht, aangezien er risico’s voor zowel de moeder als het kind aan zitten.

HypnoBirthing docente en verloskundige

In 2008 heb ik voor het eerst een vrouw mogen begeleiden die de cursus HypnoBirthing® gevolgd had. Ongelooflijk hoe ontspannen en geconcentreerd zij was; ze deed alleen haar ogen open en dicht tijdens een wee, en pakte uiteindelijk zelf haar kindje aan op de baarkruk, in complete rust, ongelooflijk! Omdat ik zo enthousiast was hierover, heb ik toen de HypnoBirthing® docentenopleiding in Schotland gevolgd omdat ik deze cursus ook wilde geven, als aanvulling op mijn mooie beroep, om zo zwangeren en hun partner te helpen zich voor te bereiden op het mooie geboorteproces.

In oktober 2016 heb ik zelf mogen ervaren wat het is om moeder te worden, en ben ik prachtig thuis in een beval-bad bevallen van een heerlijke zoon Bas! Ik heb ontzettend veel gehad aan de oefeningen, en ben alleen nog maar enthousi
aster geworden over mijn eigen cursus.