Top

Cursusinfo

De geboorte van je kind is een unieke gebeurtenis en zorgt voor een imprint op de rest van jullie leven. "Een goed begin is het halve werk" oftewel: een goede voorbereiding op de bevalling levert veel op. Wat essentieel is tijdens een bevalling is het kunnen ontspannen en concentreren op je ademhaling. Tijdens de hypnobirthing cursus leer ik jullie diepe ontspannings-, visualisatie- en ademhalingstechnieken aan. Belangrijk is dat lichaam en geest met elkaar in balans zijn en vrij van stress. Als een moeder fysiek, emotioneel en mentaal ontspannen en vol zelfvertrouwen is, heeft dit een positieve uitwerking op de beleving en de vordering van de bevalling. Als je gespannen bent, kan dit verdere ontsluiting tegenhouden en maak je het stresshormoon adrenaline aan, dat de pijnbeleving verergert.Tijdens de cursus leer je ook het eventuele angst te laten verdwijnen.

 

De term hypnose vinden sommigen misschien wat zweverig klinken en moeten misschien aan Rasti Rostelli taferelen denken. Echter, hypnose betekent:
"psychologische toestand van versterkt geconcentreerd bewustzijn, gepaard gaande met verlaging van de algemene aandacht en verhoging van de suggestibiliteit, maar met behoud van de eigen wil."

Dit geeft goed de kracht van de cursus weer.
De ontspannings-, ademhalings-, en visualisatietechnieken die je aangeleerd krijgt, zijn van groot belang voor een mooie, ontspannen bevalling. De technieken zullen het mogelijk maken onmiddelijke ontspanning te bereiken en handhaven zolang als je wil tijdens de bevalling. Je zult deze technieken zien, horen en oefenen tijdens de cursus. Hierbij is de steun van je geboortepartner van groot belang; deze krijgt dan ook een actieve rol toebedeeld. De lichte aanrakingsmassage die hij of zij aangeleerd krijgt zorgt ervoor dat jouw lichaam endorfines aanmaakt waardoor de pijnbeleving minder wordt. Verder krijgen jullie tijdens de cursus veel informatie over de bevalling, zodat jullie vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. Voor je kindje is het van essentieel belang op een zo ontspannen mogelijke manier geboren te worden.

Je zal tijdens de hypnobirthing cursus speciale ontspanningstechnieken aanleren die je in staat zullen stellen samen te werken met je baby en lichaam. Essentieel is om deze technieken vaak te oefenen thuis, zodat je lichaam en geest geconditioneerd raken en je deze tijdens de bevalling goed kan toepassen.